Jak správně inzerovat na Grandinzerci

leden 5

Pokud chcete prodat, budete muset svůj inzerát řádně formulovat. Lidé vyhledávající určité zboží jsou totiž zpravidla líní a nechce se jim prokousávat se dlouhým textem. Správně napsaný inzerát vám může pomoci získat potřebné zájemce. V inzerátech nemusíme být upovídaní, stačí napsat ty nejdůležitější informace a parametry prodávaného zboží. Jak tedy psát inzeráty, které vám skutečně pomohou?

Důležité informace v nadpisu

Nadpis je obvykle tím nejdůležitějším, co inzerát obsahuje. S jeho pomocí musíte potenciálního zákazníka zaujmout. Do nadpisu nepíšeme zavedené prodejní fráze, ale v první řadě to, co budeme prodávat plus nějakou základní vlastnost. Pokud například prodáváte kalhoty po svém dítěti, v nadpisu inzerátu by se mělo objevit: Dětské kalhoty, vel. 86. To je to, co v daném případě bude uživatele zajímat. Ne každý totiž chce každý inzerát otevírat zvlášť, aby si zjistil, jakou velikost prodáváte. Obvyklé je, že takové inzeráty raději přeskočí.

Poutavý nadpis

Někdy můžete nadpis obohatit ještě něčím navíc – něčím vtipným, co může pomoci zaujmout. Pamatujte si ale, že množství písmen v nadpisu může být omezen. Je to z toho důvodu, že lidé jednoduše nechtějí číst dlouhé pasáže textů. Vtip může pomoci, není ale nezbytný. Obvykle se omezujeme na základní informace.

Fotografie zboží

Pokud chcete něco prodat, v 99 % pomůže také správná fotografie. Na fotografii by mělo být vidět vše potřebné. To znamená celkový vzhled prodávaného zboží, doplnit jej můžete dalšími fotografiemi detailů – například poškození, zajímavé mechanické části (něco, čím se vaše zboží odlišuje od ostatních), či detaily, které mohou pomoci prodat.

Pozor na zkratky

Není lepšího místa pro zkratky, než v inzerátech! I když už neplatíme za každé slovo, jako tomu bylo u inzerátů kdysi, snažíme se vystihnout nejzajímavější vlastnosti prodávaného zboží. Být věcný je velice důležité. Ke zkrácení inzerátů mohou pomoci různé zkratky – neměly byste je ale používat za každou cenu. V ideálním případě je dobré je použít jenom v takovém případě, že se jedná o obecně známé zkratky, jako je například DPČ, RV či +kk. I když prodáváte speciální lampu pro chovatele plazů, je dobré vyhýbat se méně známým značkám (které ale například chovatelé hadů mohou znát).

Klíčové údaje

Představte si, že chcete sami koupit produkt, který nabízíte. Jaké informace by vás zajímaly? Leccos můžete vidět na fotce, avšak rozhodně se vyplatí zmínit i barvu (každý displej může trochu zkreslovat). Zapomenout byste neměli ani na rozměry, které jsou u většiny prodávané zboží klíčové. Některé zboží si zaslouží přidat i váhu a další specifické vlastnosti, které prodávajícího budou zajímat. Inspirovat se můžete u inzerátů, které již byly vloženy.

Strukturovaný text

Namísto toho, abyste psali jeden odstavec textu, můžete jednotlivé údaje rozčlenit. Například rozměry na jeden řádek, hmotnost na jiný, barva na další. Místem opravdu šetřit nemusíte. Nutno dodat, že údaje, které v inzerátu napíšete, by měly být pravdivé. Lži při osobní prohlídce a případná zatajená poškození stejně většinou vyjdou najevo a mohou vás okrást o čas, který budete muset věnovat kupujícímu. Uvedené údaje nezkreslujte – držte se zavedených pravidel: například u prodeje bytu se uvádí pouze plocha, na které skutečně bydlíte; nepřičítá se plocha balkonu, sklepu či dokonce parkovacího místa.

Cena dohodou

Ruku na srdce: kolikrát jste již takový inzerát přeskočili? Pravdou je, že lidé mají raději, když je cena uvedena jasně. Řada uživatelů totiž inzerát, který je označený s cenou dohodou raději přeskočí, aby se vyhnul dohadování o ceně. Navíc si někteří uživatelé mohou do filtrů zadat částku například od 300 do 3 000 Kč, díky čemuž může váš inzerát s přesně neuvedenou částkou vypadnout. Místo ceny dohodou (u které si celá řada lidí pomyslí, že prodávané zboží bude předražené) se vyplatí napsat, že jste ochotni slevit – například v případě rychlého a bezproblémového jednání.

Neúspěšný inzerát

Pokud se na váš inzerát nikdo neozval, neznamená to, že o vaše zboží není zájem. Někdy je zapotřebí přetvořit inzerát tak, aby byl zajímavější. Krátký inzerát doplňte o další inzerát, ten dlouhý raději zkraťte apod.

Další články

leden 5

Jak správně inzerovat na Grandinzerci

Pokud chcete prodat, budete muset svůj inzerát řádně formulovat. Lidé vyhledávající určité zboží…
prosinec 18

Spuštění Grandinzerce.cz!

A je to tady! Oficiálně spouštíme inzertní portál GrandInzerce.cz. V novém kabátku, s novými…

Novinky

Další novinky
leden 5

Jak správně inzerovat na Grandinzerci

Pokud chcete prodat, budete muset svůj inzerát řádně formulovat. Lidé vyhledávající určité zboží jsou totiž zpravidla líní a nechce se jim prokousávat se dlouhým textem. Správně napsaný inzerát vám může pomoci získat potřebné zájemce. V inzerátech nemusíme být upovídaní, stačí…

prosinec 18

Spuštění Grandinzerce.cz!

A je to tady! Oficiálně spouštíme inzertní portál GrandInzerce.cz. V novém kabátku, s novými funkcemi a možnostmi pro kupující a inzerenty.Komunita na prvním místěNa naší komunitě si zakládáme, proto si můžete být jistí, že si vás budeme hýčkat. Vytvořili jsme pro vás zbrusu…